[vc_row][vc_column][vc_column_text]Jeg har lenge tenkt at jeg skulle skaffet meg et kompaktkamera for alle de fine hverdagssituasjonene, reiser og andre anledninger da jeg føler det blir helt feil å smelle opp 5D’n eller ikke orker å drasse den med. Det finnes jo masse bra kameraer til den slags, men så fikk jeg meg iPhone og kompaktkamera gikk foreløpig i glemmeboken.

Jeg fotograferer daglig med iPhonen min og jeg elsk elsk elsker hvor kjapt, lett og enkelt det er. Det er selvsagt en del situasjoner og lysforhold den kommer til kort, men jeg blir personlig ganske inspirert av begrensninger og synes det er en fin avveksling fra når jeg fotograferer med speilrefleks på oppdrag i jobben.

iPhone bildet Fotograf Christine wendelborg

Her kommer en kort liten liste over mine favoritt bildeapplikasjoner for iPhone.

Først og fremst:

1. Instagram

Hipster, instalove, hashtagbonanza, kall det hva du vil, bruk det hvordan du vil. Jeg digger det uansett. Det finnes så masse dyktige folk der ute med helt fantastiske og inspirerende Instagram gallerier. Jeg synes det er en super plattform for å uttrykke seg kreativt, enkelt og estetisk. Jeg legger som regel ut et bilde om dagen, noen ganger to, men sjelden mer. Selv er jeg supersær og har laget meg visse regler for hva slags bilder jeg legger ut. Alle må være tatt med iPhone, jeg legger kun ut i kvadratisk format som fyller helt ut og prøver å unngå å gjenta samme motiv, sjanger rett etter hverandre. Jeg fotograferer heller aldri direkte i appen, men alltid med kameraet til iPhone og deretter importerer jeg det inn.

Lasse & Bob - iPhone - wendelfoto.noiPhone wendelfoto.no

Dette fører meg på elegant vis videre til favoritt applikasjon numero dos:

2. Afterlight

Jeg har testet mange bilderedigeringsapper. I starten brukte jeg Instagrams egne filter, men det irriterer meg fryktelig at man ikke kan justere styrken på filterene. Har også vært innom Camera +, VSCO, PicTapGo for å nevne noen, men appen jeg stadig vender tilbake til er Afterlight.

Det er enkelt å navigere seg inn, laste opp bildet du ønsker og redigere det kjapt. Du kan croppe, rette opp, øke kontrast, skarpe opp og andre basic justeringer veldig enkelt og ikke minst velge hvor sterkt alle justeringene skal være. De har masse fine filtere og også mange fine lyslekkasjer man kan slenge på. Det er så fort gjort å ta helt av med alt dette, men jeg foretrekker når alle justeringer er gjort litt diskre.

Travel iphoneography - wendelfoto.noiPhonography © Fotograf Christine Wendelborg

3. Timer Cam

Har ikke brukt dette så ofte da jeg ikke er superkomfortabel med selvportretter. Innbiller meg at det er dette folk flest bruker selvutløsere til. Men likevel er det kjekt å ha om man ikke klarer å holde hånda stille ved kveldsfotografering, til gruppebilder eller om du har lyst til å være foran kamera selv og ikke har noen til å fotografere for deg.

oslo iphone wendelfotoiphoneography - Fotograf Christine Wendelborg

Her er noen av mine absolutte favoritt Instagram-fotografer i helt tilfeldig rekkefølge: Sandrajuto, Alice_gao, Dansmoe, Meghan_plowman, Idafrosk, Llewllewtoo, Designlovefest, SweetthingblogVincedynamic, Halfgirl for å nevne noen.

iPhoneography - © Fotograf Christine Wendelborg

Helt til sist litt selvpromo: du finner meg på Instagram under det kreative navnet @christinewendel[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]